"Toată lumea a avut aceeaşi opinie: sportivii noştri trebuie să meargă în Coreea de Sud şi să caute să obţină victoria pentru gloria Rusiei. Sportivii ruşi şi-au manifestat intenţia de a lua parte la Jocuri", a declarat, în cursul unei conferinţe de presă, preşedintele ROC, Aleksandr Jukov, el însuşi suspendat de CIO.

"Reuniunea Comitetului olimpic notează că va fi respectată dorinţa fiecărui sportiv. ROC va lua toate măsurile necesare pentru asistenţă financiară, juridică şi sportivă a celor care vor lua parte la Jocuri, precum şi a celor care vor fi refuzaţi sau nu vor primi invitaţie", a adăugat el într-o reuniune a Comitetului olimpic rus.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis, săptămâna trecută, să excludă Rusia de la JO 2018, autorizându-i însă pe sportivii ruşi "curaţi" să ia parte la competiţia din Coreea de Sud, sub drapel neutru, însă cu îndeplinirea unor condiţii foarte stricte, după scandalul legat de dopajul instituţionalizat cu care se confruntă ţara lor.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care apreciase în luna octombrie că autorizarea sportivilor ruşi sub drapelul olimpic ar fi o "umilinţă'', a declarat ulterior că Rusia nu va boicota JO 2018 şi nu îi va "împiedica" pe sportivii care doresc să participe, reaminteşte AFP.