Ambasada Moldovei în Austria: Nu există cetăţeni moldoveni printre victimele exploziei de la cel mai important hub de gaze din Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O explozie puternică a avut loc în dimineața zilei de azi la cel mai important hub de gaze din Europa situat la Baumgarten în estul Austriei. O persoană a murit, iar cel puțin 21 au fost rănite, conform unui bilanț provizoriu. Autorităţile austriece au confirmat pentru Ambasada Republicii Moldova la Viena precum că nu există cetăţeni moldoveni printre victime.

„După verificarea atentă a datelor despre victime autorităţile austriece ne-au confirmat lipsa între ele a vreo-unui cetăţean al Republicii Moldova. Nu pot spune că ne bucurăm, în situaţia în care un om a murit şi 18 sunt răniţi (conform informaţiilor iniţiale), dar Ambasada a făcut verificarea, obligatorie în asemenea situaţii”, a informat ambasadorul moldovean în Austria, Victor Osipov pe pagina sa de Facebook.

Vedeţi şi: Europa este în alertă după explozia din Austria care a dus la sistarea livrărilor de gaze

„Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria îşi exprimă compasiunea tuturor celor afectaţi de explozia produsă la staţia de distribuţie a gazelor naturale din localitatea Baumgarten an der March, la est de Viena. Rămânem în contact cu autorităţile austriece şi le urăm depăşirea cât mai grabnică a urmărilor acestui grav accident”, se mai spune pe pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova în Austria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...