/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Sărbătoare romantică la carabinieri. Și-a cerut iubita, cu cagula pe față, în timp ce sărbătorea 26 de ani de la înființarea Trupelor de Carabinieri

missing
12 decembrie 2017, ora 18:16

Eugen Grosu face parte din Batalionul cu destinație specială „Scorpion”. A ochit demult această zi. A profitat de prezența iubitei la festivitate și…: „Draga mea Irina, te iubesc mai mult ca viața, fii a mea în veci, fii soția mea!”

Pe carabinieri, ne-am obișnuit să-i vedem mai mult prin preajma ambasadelor sau patrulând cuminți prin oraș. Astăzi, ne-au demonstrat că pot fi și altfel. Mai întâi au făcut-o pe alpiniștii. Apoi au arătat cât de buni sunt la artele marțiale.

Militarii, care asigură ordinea publică, au trecut ulterior la demonstrații de forță, iar pentru câteva minute s-au transformat în actori, arătând celor prezenți cum se acționează în situații de criză.

Militarii Departamentului trupelor de carabinieri sunt mândri de profesia aleasă. Mai nou, aceasta este îndrăgită și de femei.

„Aici mi-am format caracterul, am devenit mai puternică. Principalul e să ai voință, să ai susținere din partea familiei”, spune Maia Crețu, locotenent.

Carabinierii care asigură paza misiunilor diplomatice au primit recent automobile noi. Numai că acestea stau, curate, în garaj, iar militarii merg mai mult pe jos.

„Dvs. vedeți carabinieri pe jos care circulă de aici până la ambasadele pe care ei trebuie să le protejeze, în rest mașinile sunt folosite conform destinației”, declară Alexandru Jizdan, ministrul afacerilor interne.

Ministrul Jizdan spune că ar fi de acord să-și înroleze copii într-o unitate de carabinieri: „Dacă copii mei vor decide să meargă în carabinieri, să fie ori medici, ori profesori, ori pompieri, ori dansatori la Teatrul de Operă și Balet, eu voi susține decizia copiilor mei. – Încă o întrebare. – Dvs. abuzați de întrebări de multe ori”.

Departamentul trupelor de carabinieri a fost creat la 12 decembrie 1991 cu scopul asigurării pazei misiunilor diplomatice și a ordinii publice.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram