/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Atentatul eșuat de la New York. Cine este tânărul suspectat în explozie și cum comentează atacul Trump

missing
12 decembrie 2017, ora 17:42

Ullah, în vârstă de 27 de ani, venit din Bangladesh, a fost rănit în atacul de la terminalul de autobuze din Manhattan, care a avut loc în dimineața de luni, 12 decembrie. Alți trei oameni au suferit răni minore.

Departamentul de Poliție din New York (NYPD) a scris de două ori pe Twitter că domnul Ullah a fost acuzat de faptul că fiind în posesia unei arme, efectua un act de terorism și o „amenințare teroristă”.

Tânărul suspect a spus anchetatorilor că a fost inspirat de atacurile teroriste de Crăciun din Europa și a selectat terminalul de autobuze al autorității portuare, după ce a văzut mai multe afișe festive pe pereții metroului. El a adăugat că atacul a fost motivat de atacurile aeriene din SUA asupra țintelor Statului Islamic din Siria și din alte părți, potrivit New York Times.

Poliția caută locuința suspectului din cartierul Brooklyn din New York și este de părere că Ullah a acționat singur. John Miller, comisarul adjunct al NYPD a declarat pentru CBS că suspectul „nu se confruntă cu dificultăți financiare”, și nu se afla la evidența poliției sau a FBI.

Aceasta este oarecum o caracteristica a ceea ce vedem în întreaga lume, când cineva din senin își schimbă direcția“, a declarat el Miller, marți.

Ullah a emigrat în SUA cu familie în 2011 din zona Chittagong din Bangladesh. Guvernul din Bangladesh susține că tânărul nu are cazier judiciar în țară, pe care a vizitat-o ultima dată în septembrie. Vizita a durat aproximativ șase săptămâni, a spus unchiul său agenției de știri Associated Press.

Soția domnului Ullah nu l-a urmat pe acesta în SUA. Ea și alți membri ai familiei sunt acum chestionați pentru a încerca cum acesta „s-a radicalizat”.

Președintele american Donald Trump a declarat că atacul de luni, care a urmat după un atac terorist din Manhattan în octombrie, care a ucis opt persoane, „subliniază nevoia urgentă de a adopta reforme legislative pentru a proteja poporul american”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram