Benzina și motorina se ieftinesc puţin: Cât vor costa carburanții în stațiile PECO

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce în ultima perioadă, prețul carburanților era în creștere, de această dată Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică anunță o scădere a prețurilor.

Astfel, în perioada 13 – 26 decembrie, benzina auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 va ajunge să fie comercializată la prețul de 17,41 lei pentru un litru, iar motorina la prețul de 15,61 lei pentru un litru.

În comparație cu ultimele două săptămâni, prețul benzinei auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 a scăzut cu 26 bani, în timp ce prețul motorinei s-a micșorat cu 24 de bani.

Citeşte şi: Șmecheria plafoanelor la carburanți: În noiembrie, ANRE a majorat prețul benzinei cu 70 bani, iar a motorinei cu 67 bani

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...