/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Un judecător al Curții de Apel, învinuit de corupere pasivă și trafic de influență, a fost suspendat din funcție

missing
12 decembrie 2017, ora 16:05

Potrivit moldovacurată.md, dosarul a fost deschis în baza unui denunț al unei persoane, care a afirmat că Arnăut ar fi pretins o sumă de câteva mii de euro pentru a anula decizia primei instanțe și a emite o sentință mai blândă într-un dosar penal.

Decizia CSM spune că judecătorul se suspendă din funcție până la adoptarea Hotărârii definitive pe cauza dată.
Hotărârea poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în decurs de 20 de zile.

Anterior, Arnăut ajuns în trecut în atenția Consiliului Național de Integritate și a procurorilor anticorupție pentru nedeclararea casei în care locuiește, a declarat pentru anul trecut sume de bani care îi depășesc veniturile legale.

Pentru anul 2016, Sergiu Arnăut indica în declarația de venituri și interese personale cinci conturi de depozit bancar pe care, în total, deținea, la momentul declarării, 712 163 de mii de lei. Aceste conturi nu apar în declarațiile de avere depuse în anii precedenți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram