/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Platon, condamnat la 12 ani de închisoare în dosarele Moldasig și cel de mituire a mascaților Pantera

missing
12 decembrie 2017, ora 14:19

„Se stabilește lui Platon Veceaslav Nicolae conform art. 84 al. 1 Cod Penal pentru concurs de acțiuni prin cumul total al pedepselor aplicate o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani cu o amendă în mărime de 6000 de unități convenționale – 300 mii de lei, precum și pedeapsă complementară cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita anumite activități economice pe un termen de trei ani. Se stabilește executarea pedepsei cu închisoarea aplicată lui Platon Veceaslav Nicolae într-un penitenciar de tip închis. Termen de executare a pedepsei calculat din data pronunțării sentinței din 12 decembrie 2017”, s-a pronunțat Judecătoarea.

Menționăm că, la ședința de Judecată în cadrul căruia a fost condamnat Platon nu a fost prezent nici condamnatul, nici avocații acestuia, care erau la Curtea de Apel unde se examinează recursul avocaților pe marginea dosarului BEM.

Potrivit procurorilor, în 2016, el ar fi încercat să scoată sute de milioane de lei din câteva firme de asigurări unde era acționar majoritar. Totodată, omul de afaceri ar fi încercat să mituiască mascații de la Panteră, în schimbul unor favoruri. Sentința este cu drept de atac. Platon se declară nevinovat. El se află în penitenciarul 13, fiind condamnat la 18 ani de pușcărie pentru fraude la Banca de Economii. Veaceslav Platon susține că banii ar fi fost furați de către liderul PD, Vlad Plahotniuc, acesta din urmă a respins acuzațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram