/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Igor Dodon: Instituția prezidențială are cea mai înaltă legitimitate în stat

missing
12 decembrie 2017, ora 12:54

Dodon afirmă că „Președintele R. Moldova comparativ cu alte instituții are nu doar legalitate dar și legitimitate sporită”. Ca argument el notează și faptul că în decembrie 2013 a avut loc inaugurarea sa în funcție, și a notat că în premieră în ultimii 20 de ani președintele a fost ales prin votul direct al cetățenilor R. Moldova.

Legalitatea și legitimitatea sunt două lucruri diferite, majoritatea parlamentară legal poți să o formezi prin ruperea deputaților de la alte formațiuni, însă legitimitatea acestui Parlament și a acestei majorități parlamentare va fi foarte scăzută. De aceea trebuie să spunem foarte clar că instituția prezidențială este unica instituție de stat în R. Moldova, care la această etapă are cea mai înaltă legitimitate”, a declarat Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram