05:04:30 19.04.2024
Stiri

Renato Usatîi afirmă că Vlad Plahotniuc intenționează să „captureze” cea mai mare bancă comercială din R. Moldova

Politică 12.12.2017 12:35 Vizualizări3927 Autor: Ziarul National
Renato Usatîi afirmă că Vlad Plahotniuc intenționează să „captureze” cea mai mare bancă comercială din R. Moldova


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că președintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, ar intenționa să „captureze” cea mai mare bancă comercială din R. Moldova, iar asupra conducerii instituției s-ar face presiuni foarte mari. O declarație în acest sens a fost făcută de Usatîi pe pagina sa de facebook.

Potrivit primarului de Bălți, care se află la Moscova, Plahotniuc ar șantaja conducerea „Moldova-Agroindbank” cu dosare penale. „Tranzacţia privind procurarea clădirii hotelului „Codru” a fost încheiată sub presiune, iar conducerea „Agroindbank” a fost obligată să cumpere „Codru” de la Plahotniuc. El intenţionează să fure ultima cea mai puternică bancă în ţară. Poate că pe el nu atât banca îl interesează, cât banii care sunt în această bancă”, a spus Renato Usatîi.

În același context, sursa citată spune că imobilul, adică Hotelul „Codru”, ar fi fost procurat la un preț mai mare decât cel de piaţă. „S-au plătit oficial 11 milioane de euro, plus trei milioane bani cash. Asta în condițiile în care clădirea costă în jur de 8 milioane de euro. De asemenea, ei vor să transmită statului o parte din acţiuni. La televizor vor spune despre faptul că Plahotniuc luptă cu Platon. De facto, acțiunile care i-au aparținut lui Platon vor fi transmise statului, iar pachetul majoritar va trece către companiile controlate de Serghei Iaralov”, a opinat Usatîi.

Acesta a mai adăugat că „Moldova-Agroindbank” a planificat deja să cheltuiască 50 de milioane pentru Hotelul „Codru”, iar Vlad Plahotniuc va fi acționar în continuare, dar prin intermediul companiilor lui Serghei Iaralov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md