/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Rusia a decis să-și admită sportivii la Jocurile Olimpice din 2018 sub steagul neutru

missing
12 decembrie 2017, ora 11:59

La întâlnire au participat președintele ROC Alexander Zhukov, șefii federațiilor sportive, membrii Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic și sportivii. „Adunarea Olimpică a sprijinit, cu majoritatea voturilor, participarea sportivilor noștri la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang”, menționează Interfax.

Reamintim că, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a suspendat pe 5 decembrie Rusia de la JO 2018, autorizând participarea unor sportivi selectați de către o comisie antidoping sub numele de “sportivi olimpici din Rusia”, fără drapel sau imn național.

A doua zi după pronunțarea deciziei CIO, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia „nu-i va împiedica” pe sportivii săi care vor să participe la JO 2018 sub steagul olimpic. „Fără cea mai mică îndoială, noi nu vom opune niciun un blocaj, nu-i vom împiedica pe sportivii noștri să ia parte” la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, între 9 și 25 februarie, a declarat Putin, citat de agențiile ruse de presă, la o întâlnire cu muncitorii de la o uzină din Nijnîi Novgorod (Volga).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram