„În 2006, o echipă de lucrători a tras ţeava de la drumul central până unde avem nevoie în sat, apoi o altă echipă a tras ţevile pe strada unde locuim, pentru care am plătit câte 4000 de lei, separat. Din 2007, totul este gata, aşteptăm să ne conecteze, dar, de 11 ani, minunea nu se întâmplă. Anul trecut promiteau că vom avea gaz până la Anul Nou, şi iată că a trecut un an şi – nimic. Noi avem contract cu prima firmă căreia i-am plătit toţi bani. Cu aceştia de acum, nu avem, denumirea firmei s-a schimbat, însă directorul este acelaşi, Doboş Serghei, care ne minte în fiecare an. În total, am cheltuit circa 12.000 lei, suntem nouă familii care din 2006 aşteptăm să fim conectaţi la gaz”, ne spune Andrei Şova, din satul Ţînţăreni, raionul Teleneşti.

„Cei care sunt nemulţumiţi de firma în cauză pot merge să depună plângeri, fiecare separat, la Inspectoratul de Poliţie din oraş, Centrul Naţional Anticorupţie şi Poliţia economică”, spune juristul Eugen Caraghiaur.

Oamenii mai spun că Serghei Doboş nu vine să-i conecteze deoarece aceştia nu-i achită suplimentar bani, invocând diverse motive. Primarul satului Ţînţăreni, Dumitru Stoica, menţionează că cei de la firma Mahmar-Construcţii SRL în frunte cu Doboş Serghei, pe care îi cunoaşte din 2015, nu se ţin de cuvânt. „Sunt mari probleme cu firma aceasta, nu doar la noi, dar şi în alte localităţi. Sunt nişte mincinoşi. El are contract cu fiecare în parte, primăria nu-l poate amenda, nici chema în judecată. Am discutat cu el de câteva ori, i-am telefonat chiar zilele trecute, dar face doar promisiuni”, remarcă Stoica.

Locuitorii din Ciulucani au depus plângere la poliţie, dar gaz tot nu au

Şi locuitorii din satul Ciulucani, raionul Teleneşti, sunt foarte nemulţumiţi că au plătit zeci de mii de lei, dar nu au gaz. Aceştia spun că, în 2013, circa 200 de persoane au întocmit contracte individuale cu firma lui Serghei Doboş şi că în acel an doar 60 de case au fost conectate la gaz, restul aşteaptă. „De aproape patru ani le promite oamenilor, dar nu-şi îndeplineşte obligaţiile. Sunt şi eu unul dintre aceştia, care am plătit bani, dar nu am gaz încă. Sătenii au făcut adunare şi au depus chiar plângere la poliţie pe numele lui Doboş şi firma lui, şi acesta promitea că până la 1 mai 2017, toţi vor avea gaz, dar iată că suntem aproape în 2018 şi tot fără gaz. Oamenii au făcut investiţii şi fără niciun folos”, precizează, primarul satului Ciulucani, Andrei Ciubotari.

Citiţi continuarea în Jurnal de Chişinău