11:14:19 24.04.2024
Stiri

România ajută R. Moldova să-și poată exporta produsele pe piața UE, prin modernizarea serviciului sanitar-veterinar: „România este o poartă a produselor noastre pe piața UE”

Economie 12.12.2017 11:10 Vizualizări1979 Autor: Ziarul National
România ajută R. Moldova să-și poată exporta produsele pe piața UE, prin modernizarea serviciului sanitar-veterinar: „România este o poartă a produselor noastre pe piața UE”


România a finanțat, în ultimii zece ani, mai multe proiecte privind modernizarea sistemului de control și monitorizare sanitar-veterinară din R. Moldova, astfel încât acesta să corespundă standardelor europene.

Stelian Caramitru, secretarul general al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din România, a raportat astăzi, în cadrul evenimentului de închidere a două dintre proiectele bilaterale România – Republica Moldova, derulate între Autoritatea pe care o reprezită și Agenția pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din R. Moldova, că ajutorul Bucureștiului a constat în instuirea specialiștilor moldoveni, procurarea de echipament și transformarea sistemului de control din stânga Prutului în unul eficient.

Printre altele, Guvernul României a alocat 400 de mii de euro pentru inaugurarea, la Chișinău, a Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol și producția de origine non-animală.

Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, a declarat în cadrul aceluiași eveniment că scopul acestui suport este întărirea capacităților sistemului de control și monitorizare sanitar-veterinară din R. Moldova în conformitate cu standardele europene, astfel încât agenții economici din R. Moldova să poată exporta produsele pe piața Uniunii Europene, beneficiind din plin de posibilitățile pe care le oferă Acordul de asociere cu UE.

„România a fost, este și va fi un susținător al eforturilor pe care le face R. Moldova pentru integrarea europeană a republicii”, a declarat Ambasadorul Daniel Ioniță.

Șeful ANSA, Gheorghe Gaberi, a ținut să-i mulțumească României pentru sprijinul acordat: „Noi suntem în plin proces de modernizare a sistemului sanitar-veterinar și România este o poartă ca produsele noastre să ajungă pe piața UE. Este un sprijin foarte important pentru noi”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md