Un minor intoxicat mortal cu monoxid de carbon; Managerul Centrului „Vatra”, împreună cu un subaltern, trimiși în judecată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Unui copil în vârstă de 11 ani a fost intoxicat mortal cu monoxid de carbon și izolat într-o cameră din instituţia Centrului „Vatra”, în data de 30 noiembrie a anului trecut. Învinuiți sunt Managerul Centrului „Vatra”, împreună cu un subaltern.

Potrivit Procuraturii Generale, copilul a fost găsit a doua zi dimineață, fără suflare, sub patul pe care fusese pus să doarmă. Minorul a murit intoxicat cu monoxid de carbon după ce salteaua de pe pat a luat foc, iar ușa din încăpere nu putea fi deschisă din interior.

Cauza penală a fost trimisă spre examinare în instanța de judecată, cei doi inculpați fiind învinuiți de comiterea torturii, care din imprudență a cauzat decesul victimei.

În cadrul investigațiilor, procurorii au mai stabilit că Centrul plasa minori în Serviciul de urgență, în lipsa unui Regulament care ar statua buna organizare și funcționare a unui astfel de serviciu specializat.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, femeia, împreună cu complicele său riscă pedepse de până la opt ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...