(DOC) Prezentarea bilanțului activității lui Dodon, începută cu o minciună: Încrederea în Președinție a crescut de 14 ori?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon prezintă în aceste momente bilanțul activității sale de un an în funcție. În debutul evenimentului, şeful statului a declarat că instituția pe care o conduce se bucură de cea mai mare credibilitate în rândul cetățenilor şi că încrederea în Președinție a crescut de 14 ori în ultimul an faţă de anul 2016. Sondajele însă îl contrazic pe Dodon.

Nu știm în baza căror sondaje spune Dodon că încrederea în instituția pe care o conduce a crescut de 14 ori în ultimul an, cert este că Barometrul Opiniei Publice indică contrariul.

Citeşte şi: (FOTO și VIDEO) Dodon organizează la Condriţa banchete şi curse pe ATV-uri. Weekendul trecut a găzduit din bani publici un fost deputat rus

Spre exemplu, oamenii sunt de părere că în ultimul an Președinția a devenit mai coruptă. Dacă în martie 2016, 3% din respondenți apreciau că Președinția este cea mai coruptă instituție din Republica Moldova, în octombrie 2017 numărul acestora a crescut cu 1%, adică până la 4%.

Şi mai interesante sunt datele privind activitatea lui Dodon percepută de oameni la începutul mandatului acestuia şi la sfârșitul primului an în funcție.

În martie 2016, 31% din cetățeni aprobau activitatea președintelui Igor Dodon, în timp ce în luna octombrie 2017 numărul acestora a scăzut până la 26%. În schimb, a crescut numărul cetățenilor nemulțumiți de activitatea lui Dodon în calitate de președinte. Dacă în martie 2016 numărul celor nemulțumiți acumula 29%, în luna octombrie curent numărul acestora a crescut până la 33%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...