(foto, video) O „lume întreagă” a apărut pe holul spitalului Valentin Ignatenco. Chișinău is Me a adus culoare pe pereții gri

24993373_1968954333344789_5361784266201813629_n
Foto: facebook.com/chisinau.me

Proiectul Chișinău is Me este cunoscut pentru lucrările sale care aduc culoare prin tot orașul. De această dată, în vizorul artiștilor art-proiectului nonprofit a fost IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco. În urma vizitei pereții instituției medicale s-au ales cu o „Hartă a lumii”, iar aceasta nu este una obișnuită, pe care o găsim în cărțile de geografie, ci una colorată și veselă, de pe care copiii pot învăța pe ce continente trăiesc diferite animale.

Așadar, în America de Nord găsim un crocodil și un cerb, iar în America de Sud o maimuțică haioasă. În Africa locuiește regele animalelor, leul, dar și o girafă drăguță, o zebră și un rinocer. Din Antarctica ne dau din mână pinguinii, iar în Oceanul Indian înoată un rechin șotios. Pe hartă mai sunt reprezentate și alte animale, cum ar fi un urs brun și unul panda, un elefant, un cangur, dar și flora diferitelor regiuni.

Copiii, părinții, ba chiar și unii doctori din spital au contribuit la conturarea hărții pe perete, iar între timp, participanții s-au ales cu povestioare frumoase despre continente. Astfel, copiii s-au distrat și au învățat ceva nou, iar acum ei vor putea călători de pe continent pe continent și vor putea face cunoștință cu fiecare animăluț drăgălaș.

Chișinău is Me este un proiect nonprofit de artă urbană al companiei Simpals, care colaborează cu CAPAROL Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente