Un şofer din Călăraşi, depistat în stare de ebrietate a treia oară în acest an. Ce le-a spus poliţiştilor //VIDEO

Un şofer din Călăraşi a fost depistat ieri, 10 decembrie, în jurul orei 16:00, în stare de ebrietate lângă Spitalul raional Călărași. Aceasta după ce inspectorii de patrulare au observat un automobil de model „Fiat” care se deplasa haotic, fiind la un pas de a se lovi frontal cu un alt automobil.

Imediat, ofițerii de patrulare au stopat mașina pentru verificări. La volan s-a dovedit a fi un bărbat de 41 de ani, locuitor al orașului Călărași. Șoferul se afla în stare de ebrietate, având o concentrație de alcool de 1,72 mg/l în aerul expirat.

Mai mult, fiind verificat în baza de date, inspectorii de patrulare au stabilit că de la începutul anului, șoferul este depistat la volan în stare de ebrietate deja a treia oară, fiindu-i privat dreptul de conduce încă din iunie 2017.

Întrebat de oamenii legii de ce a urcat beat la volan, bărbatul a spus că a băut alcool pentru că mama sa e bolnavă.

Conform legislației RM, conducerea unui automobil în stare de ebrietate, se pedepsește cu amendă de până la 42 500 de lei cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport de la 3 la 5 ani.

Deoarece acum e perioada sărbătorilor de iarnă, iar condițiile meteo nu sunt cele mai favorabile, pentru a preveni provocarea unor incidente nedorite, INP solicită conducătorilor auto să nu urce la volanul unui automobil dacă au consumat alcool.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.