Brad ecologic, zeci de reni și 15 mii de beculețe. Cum arată „Povestea de Crăciun” de la Castel Mimi

Poveste_MIMI_Event-Photo-Size

Castel Mimi a inaugurat, duminică, 10 decembrie, un târg de Crăciun deosebit și a dat startul unui program special de sărbători, cu genericul „Poveste de Crăciun la Castel Mimi”.

În curtea castelului a fost inaugurat un brad ecologic de 10 metri, decorat cu peste 2 000 de beculețe. Tabloul este completat cu o perdea de lumină, confecționată din peste 15 000 de beculețe, cu reni și un Moș Crăciun înalt. Toate decorațiile au fost confecționate din produse fabricate în Moldova.

 

MiMiChristmasTree_016

Vizitatorii târgului de Crăciun vor avea parte de izvar, gastronomie (inclusiv bucate tradiționale), iarmaroc de cadouri și suvenire. Din program nu vor lipsi colindele și melodiile de Crăciun.

Mai mult, în perioada sărbătorilor de iarnă, oaspeții vor beneficia de prețuri reduse la vizitarea Castelului. Prin urmare, aceștia vor achita de aproape trei ori mai puțin decât în mod obișnuit.

 

MiMiChristmasTree_010

Târgul de Crăciun este deschis de marți până duminică, de la 10.00 la 20.00 și va funcționa până la 8 ianuarie 2017.

Castel Mimi a fost fondat de ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi. Castelul a devenit o veritabilă carte de vizită a Republicii Moldova.

 

IMG_9368-Pano-Edit

După restaurare, primul și singurul castel de acest fel din regiune a atras vizitatori din peste 100 de țări ale lumii. Castelul a fost inclus anul trecut în top-15 capodopere arhitecturale din lumea vinului, iar timbrul emis de Poșta Moldovei cu imaginea Castel Mimi a luat locul doi în topul celor mai frumoase castele din Europa.

 

MiMiChristmasTree_035

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente