/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Viceprimarul unei localități din țară, reţinut de CNA şi procurori. Deposeda Primăria de terenuri

missing
11 decembrie 2017, ora 15:42

Potrivit materialelor cauzei, viceprimarul, împreună cu secretarul Consiliului şi un complice, urmărind scopul înstrăinării a patru terenuri, ce aparţineau primăriei, ar fi identificat persoane, din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, iar ulterior le-a vândut acele loturi. După ce au intrat în posesia bunurilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului care, în cele din urmă, le-a vândut unor terţi.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru abuz de serviciu – infracţiune care se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Cazul este în curs de cercetare, urmărirea penală fiind supravegheată de procurorii anticorupţie.

Reamintim că, săptămâna trecută și secretarul Consiliului primăriei Bubuieci şi un complice de-al său au fost reţinuţi de către CNA şi procurori într acest dosar de corupţie. cei doi au fost plasați în arest la domiciliul pentru 25 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram