„Vinul unei nopți de iarnă”: Pregătiți-vă pentru un bal mascat deosebit la Vernisajul Vinului

vernisaj1
Foto: finewine.md

Într-o atmosferă de mister, intrigă și suspans, masca va fi un dress-code obligatoriu pentru fiecare oaspete dornic să descopere în profunzime subtilitățile Vinului Moldovei, la „Vinul unei nopți de iarnă”, Vernisajul Vinului, eveniment ce se va desfășura în data de 15 decembrie, ora 18.00, la Palatul Republicii din Chișinău.

Mai mult, somelieri celebri invitați vor contura eleganța și rafinamentul evenimentului, care își propune să promoveze un nou concept de cultură a vinului de calitate, precum și de formare a conștiinței unui consum moderat și responsabil al vinului.

La eveniment sunt așteptați 1.300 de vizitatori, care vor savura vinuri pe bază de soiuri locale, dintr-o colecție formată de 40 de companii vitivinicole reunite sub brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Degustările de vinuri vor fi ghidate de „Cel mai bun somelier din Europa în 2017”, Raimonds Tomsons, membru al Asociației Somelierilor din Lituania.

 

vernisajul vinului1

Pentru a percepe impecabil gustul și a savura corect nuanțele fiecărui vin, oaspeții evenimentului vor primi un pahar de tritan (100% inert, ecologic și reciclabil) cu logoul „Wine of Moldova”, însoțit de un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port pahar), o broșură de degustare cu informații despre vinurile vernisate și un bilet de participare la tombolă.

Vizitatorii vor putea vota vinurile preferate dintre cele oferite spre degustare, iar producătorii vor fi răsplătiți cu trofeele tradiționale ale ediției de iarnă Premiul „Vernisajul în Alb” și Premiul „Vernisajul în Roșu”. Pentru contribuție semnificativă la dezvoltarea și promovarea sectorului, profesioniștii din domeniu vor primi Trofeul „Cavalerul Vinului”.

Prețul unui bilet este de 300 de lei și poate fi cumpărat online pe iTicket.md sau la casele Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.

Vernisajul Vinului, ediția a XIII-a, se va desfășura în data de 15 decembrie, ora 18.00, la Palatul Republicii din Chișinău, fiind parte a campaniei de iarnă „Vinul Moldovei – Arta Asamblajului”, realizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat promovării culturii vinului și a consumului vinului de calitate în Republica Moldova. Pentru prima dată a fost organizat în 2011 și are loc în mod tradițional de două ori pe an, în ediții de primăvară și de iarnă, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente