/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Activiștii solicită păstrarea zilelor de 8 martie și 1 mai ca zile de sărbătoare nelucrătoare

missing
11 decembrie 2017, ora 13:16

Potrivit semnatarilor scrisorii, propunerea de a exclude din lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare este întemeiată pe o justificare neadecvată care ignoră semnificația istorică a acestei zile și relevanța sa actuală.

„Invocarea faptului că ziua de 8 martie este celebrată doar în statele foste republici sovietice și nu e celebrată în niciun stat al Uniunii Europene (UE) reprezintă un argument fals pentru a solicita eliminarea acestei zile din lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare. Ziua de 8 martie este o sărbătoare internațională care are scopul să celebreze lupta femeilor pentru drepturile lor și munca care trebuie încă depusă pentru a atinge egalitatea de gen pe deplin, inclusiv în Republica Moldova”, se menționează în scrisoare.

Platforma pentru Egalitate de Gen susține că cetățenii trebuie să își cunoască istoria, să o analizeze critic și să și-o asume, iar trecutul sovietic este o parte componentă a istoriei Republicii Moldova, care nu poate fi ignorat.

„Menționăm că ziua de 1 mai, Ziua Internațională a Muncii nu poate fi o zi de sărbătoare lucrătoare, așa cum aceasta contravine principiului de bază pentru existența acestei zile. Ziua Internațională a Muncii este celebrată peste tot în lume ca zi de sărbătoare nelucrătoare, așa cum muncitorii și muncitoarele lucrează anul împrejur și au luptat să obțină o zi nelucrătoare care le permite să-și celebreze munca în afara câmpului de muncă”, spun semnatarii scrisorii.

În acest context, membrii Platformei pentru Egalitate de Gen și activiștii civic solicită păstrarea zilelor de 8 martie și 1 mai ca zile de sărbătoare nelucrătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram