A fost creată tehnologia care vede prin pereți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cercetătorii din cadrul Universității din Carolina de Nord au reușit să vadă prin pereți cu ajutorul unei benzi înguste de frecvențe și a unui algoritm special.

Majoritatea tehnologiilor din prezent trebuie să cunoscă materialele din care sunt realizaţi pereţii pentru a afla modul în care acestea vor afecta undele de frecvenţe utilizate pentru scanarea peretelui. TechRepublic notează că a doua abordare propusă de cercetători nu necesită astfel de informaţii pentru scanarea peretelui.

„Majoritatea tehnologiilor care pot vedea prin pereți utilizează o serie de frecvențe din cauza cărora sunt extrem de scumpe. De asemenea, nu au o rezoluție foarte bună, așadar, deși ar putea observa un om în mișcare de partea cealaltă a zidului, nu ar putea observa și o rețea de fire”, a declarat Daniel Marks, profesor din cadrul Universității Duke.

Specialiştii nu s-au axat pe materialele din care era realizat peretele, ci pe cât de simetric era acesta. Dacă era plat sau uniform, simetria frecvenţei ar fi fost afectată, susţin specialiştii.

„Am creat un algoritm care separă datele în două parți, una care prezintă simetria circulară și a doua cu trăsături complet diferite. Datele care nu dețin simetrie sunt cele importante”, susțin specialiștii.

Prin utilizarea unei singure frecvențe pentru scanare, costurile unei astfel de tehnologii ar putea fi diminuate. După construirea mai multor tipuri de ziduri în laborator, cercetătorii au reușit să localizeze obiecte precum circuite electrice, fire și prezoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...