Şeful echipei de medici, Miguel Abecassis, a explicat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Sobral se recuperează „bine”, iar în timpul operaţiei evoluţia sa a fost „foarte bună”. Medicul a dat asigurări că muzicianul este „în formă” şi că, deşi procesul de recuperare va fi lung, este încredinţat că va putea să-şi continue viaţa în mod normal. 

Cântăreţul, în vârstă de 27 de ani, a fost internat în luna septembrie la spital şi aştepta o inimă compatibilă pentru a putea fi supus unui transplant. Când a aflat că va fi operat, el i-a urat succes medicului său şi l-a rugat să pună muzică clasică în timpul intervenţiei, a dezvăluit sâmbătă chirurgul. 

Primele cuvinte ale artistului după ce s-a trezit din operaţie au fost de recunoştinţă către echipa de medici, potrivit postului TVI.

Medicii care l-au tratat au precizat că nu se pot pronunţa cu privire la durata internării cântăreţului.

În ultimele luni, Sobral a stat departe de zvonurile apărute în presa protugheză şi internaţională cu privire la starea sa de sănătate. În septembrie, el a anunţat că se retrage temporar din activitatea muzicală din cauza „sănătăţii fragile” şi a susţinut un ultim concert la Estoril, oraş aflat la 30 de kilometri de Lisabona. 

Compania Fado in a Box, care-l reprezintă pe cântăreţ, a transmis un comunicat la finalul lunii octombrie în care a criticat dur articolele „false” care au fost publicate despre Sobral, cerând să i se respecte viaţa privată. 

Salvador Sobral s-a lansat în 2009, când a participat la programul de televiziune similar formatului „American Idol”. Nu s-a împăcat cu explozia mediatică şi chiar a renunţat să mai cânte. După opt ani, însă, Sobral a reuşit să câştige concursul Eurovision.