21:00:10 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Noi DETALII despre dosarul deschis în Rusia pe numele lui Plahotniuc. Cine ar fi depus PLÂNGEREA împotriva liderului PD

Anticorupție 09.12.2017 19:36 Vizualizări5650 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noi DETALII despre dosarul deschis în Rusia pe numele lui Plahotniuc. Cine ar fi depus PLÂNGEREA împotriva liderului PD


„Dosarul deschis în Rusia pe mumele lui Vlad Plahotniuc are la bază o plângere depusă de Renato Usatîi. Astfel, Usatîi nu este martor în dosarul în care Plahotniuc ar fi învinuit de tentativă de omor, așa cum anunța acum câteva zile în cadrul unei emisiuni TV. Conform surselor noastre din Comitetul de Anchetă al Federației Ruse, dosarul a fost pornit după ce Usatîi s-a plâns rușilor că Plahotniuc ar fi vrut să-l omoare din motive politice, deci acesta nu are statut de martor, ci de parte vătămată”, scriu cei de la zeppelin.md.

Conform versiunii lui Usatîi și a anchetatorilor ruși, tentativa de omor ar fi avut loc în 2014, când Vlad Plahotniuc ar fi apelat la cetățeanul moldovean Denis Rusu. Acesta, împreună cu gruparea sa criminală, urma să organizeze asasinarea lui Usatîi. Însă, din fericire pentru ultimul, aceștia ar fi comis o altă crimă și la 4 iulie 2014 ai fost reținut de poliția de la Chișinău.

Organizatorul pretinsului atentat Denis Rusu a fost reținut pentru o crimă scandaloasă comisă la 30 mai 2014. Este vorba de jaful armat de la filiala „Victoriabank” de la centrul comercial Metro, în urma căruia a fost omorât un încasator al băncii și au fost furați 1,5 milioane de lei de la banca lui Plahotniuc! Membrii grupului criminal au fost reținuți și condamnați de justiția de la Chișinău. Liderul Denis Rusu este deținut în prezent într-un penitenciar din R. Moldova, scrie sursa citată.

Potrivit zeppelin.md, Usatîi nu este la prima încercare de a exploata politic, în mod cinic, crima care a zguduit în 2014 R. Moldova. Usatîi a declarat public încă în noiembrie 2014 că urma să fie asasinat de gruparea criminală a lui Denis Rusu. Renato Usatîi îl învinuia de comandarea asasinatului pe fostul premier Vlad Filat: „Astăzi ei încearcă să îmi facă imagine de bandit sau infractor. Dar am o întrebare către Recean și Cavcaliuc: De ce până azi nu au fost publicate informațiile privind lichidarea mea? Sunt doi posibili comanditari: Filat și Plahotniuc, dar în privința ultimului am dubii. Însă Filat este un paranoic speriat. Dacă unii alegători se îndoiesc privind faptul că Usatîi îi va băga la pușcărie pe toți, Filat nu are dubii în această privință, chiar și Plahotniuc. Dacă cei doi nu s-ar teme de acest lucru, noi astăzi nu am fi presați, interziși și nu ar fi acest haos, pe care îl urmărim”, declară în 2014 Usatîi.

„Este curios faptul că Usatîi nu s-a adresat în 2014 în instanțele din Republica Moldova pentru a denunța atentatul la viața sa și a se proteja, în schimb și-a amintit s-o facă abia acum, peste 3 ani, în fața autorităților din Federația Rusă, expunând o versiune contrară propriilor declarații din 2014. Mai mult, acesta nu s-a temut să revină în R. Moldova, stat capturat, după cum spune chiar el, de către cel care a comandat asasinarea sa și să participe activ în viața politică din țară. În octombrie 2015 acesta a fost chiar reținut de SIS, după care a fost eliberat și a participat nestingherit la campania electorală pentru alegerile locale, fiind ales primar de Bălți”, notează sursa citată.

Echipa Zeppelin Investigations a reușit să discute recent cu Denis Rusu, cel acuzat de anchetatorii ruși că ar fi organizat în 2014 atentatul la viața lui Usatîi. Tot Renato fost cel care l-a acuzat public în 2014 pe Rusu, că ar fi vrut să-l omoare la comanda lui Filat. Atunci Renato era în conflict cu Filat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md