/VIDEO/ Sfâşietor. Imaginile în care un urs polar moare de foame. Adevăratul impact al încălzirii globale

09 decembrie 2017, ora 17:12

Înregistrările video din Arhipelagul Arctic Canadian oferă o imagine clară şi sumbră a impactului pe care schimbările climatice îl au asupra urşilor polari din regiune. În filmare apare un urs polar costeliv care se luptă să găsească ceva de mâncare pe pământurile fără urmă de gheaţă sau zăpadă.

Scena a fost surprinsă de grupul Sea Legacy în timpul unei expediţii pe insula Baffin. „Întreaga echipă Sea Legacy se abţinea să plângă şi să-şi exprime emoţiile în timp ce documenta situaţia acestui urs polar pe moarte”, a povestit fotograful Paul Nicklen într-o postare pe o pagină de socializare.

Înregistrarea video arată cum ursul se chinuie să meargă pe pământul uscat, în căutarea hranei. Acesta găseşte un coş de gunoi folosit de un pescar şi începe să caute acolo, sperând că are norocul să găsească ceva.

Specialiştii susţin că ursul nu era bătrân şi că a murit, probabil, la câteva ore după ce a fost zărit agonizând. Animalul a murit de foame, iar foamea face ca muşchii săi să se atrofieze, să nu mai aibă energie. Este o moarte lentă şi dureroasă, după cum explică fotograful Nicklen.

Toată această suferinţă este cauzată de încălzirea globală, care conduce la distrugerea habitatului urşilor polari şi al altor animale care trăiesc în zona arctică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram