23:08:01 28.03.2024
Stiri

„RĂZBOI în toată regula” după decizia fulger a lui Trump. Israelul a atacat

Știri 09.12.2017 12:27 Vizualizări5403 Autor: Ziarul National
„RĂZBOI în toată regula” după decizia fulger a lui Trump. Israelul a atacat


Cel puţin 25 de oameni, inclusiv şase copii, au fost răniţi, în urma raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, efectuate după ce militanţii palestinieni au lansat mai multe rachete înspre oraşe din sudul Israelului, informează agenţia de ştiri Reuters, citat de zf.ro.

Autorităţile militare israeliene au declarat că raidurile aeriene au vizat o tabără a militanţilor şi un depozit de armament.

Martorii oculari au relatat că cele mai multe victime sunt din rândul locatarilor unei clădiri aflate în apropierea taberei.

Două rachete au fost lansate, vineri seară, din teritoriul palestinian Fâşia Gaza spre Israel, una fiind interceptată de sistemul antibalistic israelian, în contextul reacţiilor la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, privind Ierusalimul.

În cursul zilei de joi, trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, dar doar una a ajuns pe teritoriul israelian, căzând pe un câmp.

În Cisiordania şi Fâşia Gaza au loc proteste violente faţă de hotărârea preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului, soldate cu cel puţin doi morţi.

Liderul mişcării fundamentaliste Hamas, Ismail Haniyeh, a ameninţat cu atacuri împotriva Israelului. "Cine crede că noi ne vom mulţumi doar cu protestele visează...", a atras atenţia liderul Hamas.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md