(VIDEO) Incendiile de vegetaţie din California: O femeie a murit şi peste 200.000 de persoane au fost evacuate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile americane au confirmat decesul unei persoane în urma incendiilor de vegetaţie care au afectat zone însemnate din statul California, inclusiv unele aflate în vecinătatea oraşului Los Angeles, informează agenţia de ştiri Dpa.

Oficiali au declarat că o femeie de 70 de ani a decedat în urma unui incident rutier în timpul evacuărilor ordonate în urma incendiului de vegetaţie din comitatul Ventura, la nord de oraşul Los Angeles.

În total, peste 200.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din cauza incendiilor care au devastat o suprafaţă totală ce circa 640 de kilometri pătraţi.

Cele şase focare de incendiu au provocat închiderea unor autostrăzi, şcoli şi muzee, au întrerupt producţiile TV şi au generat un nor de fum periculos deasupra regiunii.

Serviciul american de meteorologie a extins avertizarea de cod roşu în mare parte din regiunea Californiei de Sud până sâmbătă. Vântul puternic, de până la 129 de kilometri la oră, favorizează extinderea focului.

În luna octombrie, 36 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie care au afectat timp de o săptămână nordul statului american California.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...