Palestinian ucis de armata israeliană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un palestinian, Mahmoud al-Masri, în vârstă de 30 de ani, a fost ucis vineri la est de Khan Younes, în apropiere de bariera de securitate care închide ermetic frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, informează news.ro.

Manifestaţii au loc vineri împotriva recunoaşterii de către Statele Unite a Ierusalimului drept capitală a Israelului. Sute de palestinieni au fost răniţi în ciocniri cu forţe israeliene.

Mahmoud al-Masri a fost ucis în tiruri ale armatei israeliene, în Fâşia Gaza, în timp ce participa la aceste manifestaţii.

El este primul palestinian omorât în timpul manifestaţiilor împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump, anunţate miercuri.

Gestul Statelor Unite de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a reaprins tensiunile în Orientul Mijlociu. Sute de palestinieni au atacat armata israeliană şi au cerut declanşarea unei noi revolte populare împotriva statului evreu.

Un potop de critici vine, de altfel, din toată lumea. Din Germania şi Franţa până în Turcia şi Arabia Saudită, marile puteri au condamnat pasul fără precedent făcut de americani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...