/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Vlad Musteață, directorul companiei „ProImobil”, se află în arest la Roma. Urmează să fie extrădat la Chișinău

missing
08 decembrie 2017, ora 22:00

Directorul companiei „ProImobil” a fost dat în căutare internațională în luna septembrie, la solicitarea procurorilor de la Chișinău. Cererea a venit după ce pe numele omului de afaceri a fost emis un mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.

Actualmente, nu se cunoaște de către cine a fost identificat și în ce circumstanțe a fost reținut. „În termeni de 40 de zile Republica Moldova urmează să transmită în adresa autorităților de aplicare a legii din Italia setul de documente privind extrădarea lui Musteață în Republica Moldova. După recepționarea acestui set, partea italiană, urmează să-l examineze și să se expună asupra extrădării lui Vlad Musteață”, a menționat Șeful Biroului Național Central Interpol din Republica Moldova.

Faptul că Musteață deține și cetățenie română nu va îngreuna procesul de extrădarea a acestuia în Republica Moldova, susțin autoritățile de la Chișinău. „Vlad Musteață a fost reținut ca cetățean al Republicii Moldova și căutat prin canalele interpol ca cetățean moldovean, pentru comiterea infracțiunilor pe teritoriul statului nostru. Deținerea dublei cetățenii este dreptul dânsului, dar acest lucru nu poate nicidecum influența procedura de extrădare”, a adăugat Viorel Tentiu.

Reamintim că, Vlad Musteață, a fost acuzat de faptul că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape 5 milioane de lei. Apoi, însă, procurorii au declarat că suma ar putea fi mult mai mare și că aceasta urmează să fie stabilită.

Anterior presa scria că acesta ar fi fugit în România, acolo unde omul de afaceri ar mai avea o afacere în domeniul imobiliar.

Vlad Musteață și alți factori de decizie din cadrul companiei „ProImobil Grup” sunt acuzați că s-ar fi eschivat de la achitarea impozitelor în mărime de aproape 5 milioane de lei. La sfârșitul lunii august, oamenii legii au realizat 17 percheziții în oficiile „ProImobil”, automobilele și la domiciliile angajaților companiei. În rezultat, două persoane au fost reținute. Este vorba de un administrator și un manager al companiei. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, directorul companiei și alți factori de decizie riscă până la 6 ani de pușcărie pentru evaziune fiscală.

Totodată, în urma efectuării măsurilor speciale de investigații, s-a constatat că la întreprindere activează neoficial circa 80 agenți de vânzări, salariul mediu nedeclarat constituind circa 2700 euro lunar per persoană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram