Urmările deciziei lui Trump: Palestinienii au trimis o rachetă spre Israel

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O rachetă a fost lansată, vineri seară, din teritoriul palestinian Fâşia Gaza spre Israel, dar proiectilul a fost interceptat de sistemul antibalistic israelian, în contextul reacţiilor la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, privind Ierusalimul.

Sirenele de alertă privind atacuri cu rachetă au fost activate în sudul Israelului, inclusiv în oraşele Ashkelon şi Sderot.

Racheta a fost lansată vineri seară din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul organizaţiei islamiste Hamas.

Racheta a fost interceptată de Sistemul antibalistic israelian Domul de Fier, au declarat surse militare citate de cotidianul Haaretz.

În cursul zilei de joi, trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, dar doar una a ajuns pe teritoriul israelian, căzând pe un câmp.

În Cisiordania şi Fâşia Gaza au loc proteste violente faţă de hotărârea preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

Liderul mişcării fundamentaliste Hamas, Ismail Haniyeh, a ameninţat cu atacuri împotriva Israelului. „Cine crede că noi ne vom mulţumi doar cu protestele visează…”, a atras atenţia liderul Hamas.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...