Ungaria este „cel mai loial” aliat al Germaniei din cadrul Uniunii Europene, susţine ministrul ungar de Externe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ungaria reprezintă „cel mai loial stat european” pentru Germania, după cele 800 de milioane de euro pe care regimul de la Budapesta le-a cheltuit pentru protecţia frontierelor, a declarat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează agenţia MTI.

În cadrul vizite oficiale la Viena, Szijjarto a subliniat că, dacă Ungaria n-ar fi investit în protejarea frontierelor, „peste 1,5 milioane de imigranţi ar fi ajuns în Europa, iar majoritatea ar fi rămas în Germania”.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a mai spus că guvernul ungar a cheltuit aceşti bani în detrimentul economiei ţării, „salvând Germania de la poveri suplimentare”.

Declaraţiile lui Peter Szijjarto vin ca urmare a remarcilor făcute de către liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, potrivit căruia „Ungaria se îndepărtează tot mai mult de UE”.

Guvernul de la Budapesta i-a cerut Uniunii Europene să achite jumătate dintre costurile pentru măsurile antiimigraţie din ultimii doi ani, inclusiv ridicarea unui gard la graniţa cu Serbia, pentru protejarea frontierelor comune Schengen.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...