„Neutralitatea nu trebuie să însemne indiferența.” Oficiul de legătură NATO a fost inaugurat la Chișinău

850F9FCD-73CB-4DA5-A4F0-F9CFF5242A6C_cx0_cy9_cw0_w1023_r1_s

La Chișinău a fost inaugurat oficiul de legătură al Organizația Tratatului Atlanticului de Nord cu Moldova. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Secretarului General adjunct NATO, Rose Gottemoeller. În cadrul unei conferințe, oficiala a vorbit despre importanța oficiului în statele care colaborează cu NATO. 

Rose Gottemoeller a menționat că în acest context NATO va continua colaborarea cu Moldova și va susține reformele din țară. Organizația va sprijini eforturile guvernării în ceea ce ține de consolidarea luptei împotriva corupției pe plan național.

„Neutralitate nu trebuie să însemne indiferența și nu trebuie să înseamne că nu colaborăm. NATO respectă pe deplin neutralitatea, independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova. Nato susține supremația legii, este necesar ca țările să se conformoze, pentru că astfel beneficiază toți”, a menționat Secretarul General adjunct NATO, Rose Gottemoeller.

„Astăzi a avut loc inaugurarea oficiului NATO în Moldova. Țara noastră colaborează cu Organizația Tratatului Atlantcului de Nord de mai bine de 20 de ani, fiind a 12-a țară care a aderat. Obiectivul urmărit este de a asigura propria securitate, cât și pe cea internațioanlă, dar și de a consolida capacitatea de apărare”, a spus Secretara de Stat a Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene al RM, Daniela Morari.

Oficiul de Legătură NATO la Chişinău este o misiune diplomatică cu experţi din statele partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova, nu are implicaţii militare şi este instituit în conformitate cu prevederile Acordului, semnat pe 29 noiembrie 2016 la Bruxelles.

 

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord este o alianță politico-militară din care fac parte 29 de state. Alianța s-a format din state independente, interesate în menținerea păcii și apărarea propriei independențe prin solidaritate politică și printr-o forță militară defensivă corespunzătoare, capabilă să descurajeze și, dacă ar fi necesar, să raspundă tuturor formelor probabile de agresiune îndreptată împotriva ei sau a statelor membre.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente