/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Delegația UE în Moldova susține jurnalismul independent în contextul următoarelor alegeri parlamentare

missing
08 decembrie 2017, ora 16:30

Mesajul de sprijin în adresa TV8 vine după ce Consiliul Coordonator al Audiovizualului refuză categoric să se așeze la masa de discuții cu administrația postului nostru de televiziune în privința cesionării licenței de emisie. În ciuda numeroaselor apeluri la discuție, CCA a decis să amâne subiectul licenței TV8 până când nu va exista o decizie de judecată finală între părțile implicate.

Delegația UE dorește să sublinieze importanța asigurării în Republica Moldova a existenței unei mass media independente și pluraliste, ca pilon al oricărei societăți democratice bazate pe pluralismul de opinii și viziuni politice și pe corecta informare a cetățenilor săi. În acest scop, Delegația UE dorește să reamintească angajamentele pe care autoritățile moldovene și le-au asumat în cadrul Acordului de Asociere de a adera la și a implementa valorile europene, printre care libertatea și pluralismul mass media ocupă unul dintre cele mai importante locuri, un rol esențial revenind aici CCA-ului”, se menționează în comunicatul de presă remis de instituția europeană.

CCA a amânat în nenumărate rânduri examinarea cesionării licenței TV8 de la compania „Analitic Media Grup” către Asociația Obștească „Media Alternativa”. În ultimele luni, mai multe ONG-uri de media și-au exprimat îngrijorarea față de această tergiversare vădit intenționată de examinare a cesionării licenței TV8 către o asociație de profesioniști media. CCA le-a atacat însă, acuzând semnatarii de dezinformare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram