Marijuana, cocaină, heroină, mac uscat. Autoritățile au depistat droguri în valoare de peste 3.500.000 lei

soldiers-spies-and-police-officers-launch-campaign-to-legalize-drugs-in-the-uk-1456769990
Foto: VICE News

180 de percheziții au fost efectuate în 31 de raioane ale țării și în municipiul Chișinău în data de 7 decembrie de către ofițerii Direcției Antidrog, Direcției de poliție a municipiului Chișinău, în colaborare cu angajații inspectoratelor teritoriale de poliție și reprezentanții Procuraturii Generale.

Perchezițiile au vizat persoanele implicate în producerea, păstrarea și comercializarea drogurilor de diferite tipuri. În urma operațiunii, au fost confiscate 27 kg de droguri de diferite tipuri: peste 11 kg de marijuana, opt litri de opium acetilat sau produse derivate, trei litri de precursori, patru kg de plante de mac uscate și mărunțite, 50 de pastile Ecstasy, un kg de produse etnobotanice, cocaină, heroină, droguri sintetice (PVP), comprimate cu conținut de substanțe psihotrope, repartizate în mai multe doze pentru consum și realizare, plante uscate de cânepă, pregătite pentru prelucrare și 93 de dispozitive destinate consumului de droguri.

uuuuu (1)

Valoarea totală a drogurilor pe piața neagră se estimează că ar fi de peste 3.500.000 lei.

În urma perchezițiilor, au fost reținute 7 persoane, iar alți 77 de suspecți, cu vârstele cuprinse între 19 și 53 de ani, sunt cercetați în stare de libertate. Dintre aceștia, 32 sunt cu antecedente penale, fiind anterior condamnați pentru diferite tipuri de infracțiuni (comercializarea drogurilor, furt, pungășii, jaf, escrocherii).

De asemenea, în cadrul operațiunii au fost lichidate șase laboratoare de producere a drogurilor și o seră destinată cultivării plantelor de cânepă. A fost descoperit și o hală de contrafacere a băuturilor alcoolice, unde au fost depistate 37 litri de alcool etilic, sticle, timbre de acciză, utilaj de ambalare, etc.

Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă cu privațiunea de libertate pe un termen de la 7 la 15 ani.

În cadrul a trei operațiuni antidrog, desfășurate în întreaga țară, în perioada octombrie-decembrie 2017, au fost efectuate peste 450 de percheziții, 45 de persoane au fost reținute și au fost sechestrate peste 90 de kilograme de droguri. Valoarea totală a drogurilor ar fi pe piața neagră de peste 22 de milioane de lei.

Acțiunile au drept scop combaterea comerțului cu droguri, sechestrarea substanțelor narcotice și atragerea la răspundere a persoanelor implicate în comercializarea acestora, dar și motivarea consumatorilor de droguri să renunțe la acest viciu. Consumatorilor de droguri le este oferit ajutor pentru a scăpa de dependența vicioasă în cadrul instituțiilor de stat sau cu suportul unor ONG-uri de profil. În acest sens, polițiștii au împărțit și pliante informative.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente