Sute de iranieni strigă „moarte Americii” și „moarte Israelului” ca reacție la decizia SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sute de iranieni au participat, vineri, la manifestații în Teheran, unde au scandat sloganuri precum „moarte Americii” și „moarte Israelului”, ca reacție la decizia Administrației Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala Israelului, informează site-ul Ynetnews.com.

Presa din Iran a relatat că manifestații similare sunt desfășurate și în alte orașe din țară.

Alte câteva mii de protestatari musulmani au organizat proteste în Indonezia şi Malaysia, în faţa ambasadelor SUA de la Jakarta şi Kuala Lumpur.

Potrivit site-ului agenției de știri Reuters, protestatarii din Iran au ars poze cu preşedintele american Donald Trump şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, în timp ce strigau „moarte diavolului”.

Iranul nu a recunoscut niciodată Israelul și a susținut mereu militanții împotriva statului israelian.

Președintele american, Donald Trump, a anunţat, miercuri seară, că recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului, afirmând că decizia constituie „o nouă abordare” în efortul de soluţionare a conflictului israelo-palestinian.

Potrivit ministrului francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, SUA nu-și mai poate continua rolul de mediator în procesul de pace derulat în Orientul Mijlociu, în urma deciziei luate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...