Trei tineri încărcau butelii în automobile, dar când au văzut poliţiştii au încercat să fugă. Ce au stabilit oamenii legii

Trei tineri din Edineț riscă amenzi usturătoare, după ce au fost surprinși de agenţii de patrulare în timp ce furau motorină din rezervorul unei stații PECO din raionul Sângerei. Odată observaţi de oamenii legii, cei trei au încercat să se facă nevăzuţi, însă au fost reţinuţi cu 1200 de litri de motorină furată.

Astfel, ofiţeri ai Inspectoratului Național de Patrulare au observat în noaptea de 7 spre 8 decembrie în apropierea unui stației PECO din raionul Sângerei două automobile de model „Volkswagen Golf” și „VAZ” care erau parcate pe partea dreaptă a acostamentului, iar trei persoane încărcau niște butelii în automobile.

Observând oamenii legii, persoanele au încercat să fugă de la faţa locului, însă imediat au fost reținuți. În timpul discuției cu persoanele, inspectorii de patrulare au stabilit că în butelii se află în total 1200 de litri de motorină, iar aceasta a fost sustrasă din rezervor stației PECO.

Bănuiții s-au dovedit a fi 3 tineri, cu vârsta cuprinsă între 24 și 30 de ani, locuitori ai raionului Edineț. La fața locului a fost chemată grupa operativă pentru a fi ridicată cantitatea de motorină și reținuți suspecții. Ulterior, organele abilitate vor stabili gradul de vinovăție al acestora și se vor pronunța asupra acestui caz.

Dacă va fi găsit vinovați, acestia riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context, INP solicită tuturor cetățenilor să respecte prevederile legii, iar în cazul în care au observat abateri de la legislație să nu ezite să anunțe cel mai apropiat echipaj de patrulare sau să apeleze la numărul scurt – 902.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.