/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Un focar de pestă porcină, confirmat la Cărpineni. În localitate a fost instituită carantină pentru 60 de zile

missing
08 decembrie 2017, ora 13:58

Probele au fost prelevate și expediate la laboratorul de referinţă din Madrid (Spania), iar ulterior a fost confirmată infecția.

Reprezentanții ANSA au efectuat verificări în gospodăriile din Cărpineni, iar porcul și celelalte animale din gospodăria infectată au fost sacrificate. În localitate a fost instituită carantină pentru 60 de zile și este interzisă comercializarea cărnii de porc, dar și scoaterea acesteia în afara satului.

De asemenea, au fost instalate două filtre sanitare de control la intrarea și ieșirea din sat pentru dezinfecția roților automobilelor.

Menționăm că acum o lună în satul Palanca au fost depistate cinci cazuri de pestă porcină, iar un caz a fost depistat în satul Tudor din același raion.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram