Conducerea ţării a semnat un necrolog comun In memoriam Alexandru Moșanu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip au semnat azi necrologul In memoriam Alexandru Moşanu, primul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, care s-a stins din viaţă, joi, la vârsta de 85 de ani. Oficialii îşi exprimă condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au pierdut.

Vedeţi mai jos textul integral al necrologului:

Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a primului președinte al Parlamentului Republicii Moldova Alexandru Moșanu.

În calitate de președinte al Parlamentului (1990-1993) și de deputat (1990-1998), Alexandru Moșanu rămâne una dintre figurile marcante din istoria noastră. Pentru contribuția sa în dezvoltarea democrației și a principiilor statului de drept, Alexandru Moșanu a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Parlamentului, Medalia Democrației.

Alexandru Moșanu s-a afirmat ca un remarcabil istoric, profesor universitar și doctor habilitat în științe istorice. A fost un participant activ la schimbările majore ale țării noastre din momentul obținerii independenței și a jucat un rol important în consolidarea proceselor democratice în Republica Moldova.

În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, adresăm sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit.

Ne alăturăm doliului familiei, prietenilor, discipolilor, colegilor și întregului popor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...