Transnistrenii îşi pun speranțe mari în Putin, fiind convinși că trupele rusești nu vor fi evacuate atâta timp cât acesta se va afla la putere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Decizia actualului președinte rus Vladimir Putin de a participa la alegerile prezidențiale în 2018 este, de asemenea, în interesul poporului transnistrean, a declarat pentru RIA Novosti deputatul aşa-numitului Consiliu Suprem de la Tiraspol, Andrei Safonov, care speră că odată cu câștigarea unui nou mandat, Putin va face în aşa fel încât trupele ruse din regiunea separatistă să nu fie evacuate.

La data de 6 decembrie, Vladimir Putin şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, gest pe care transnistrenii îl văd şi în interesul lor.

„Consimțământul președintelui rus Vladimir Putin de a candida la funcția de președinte al Rusiei nu reprezintă pe deplin doar interesele poporului rus, ci și cele ale cetăţenilor din Transnistria”, a declarat Safonov.

În opinia acestuia, în primul rând, Putin personifică începutul „patriotic din politica rusă”, precum şi „lupta pentru independența țării de Occident”, astfel „Rusia va fi capabilă nu doar să se protejeze pe sine, dar şi pe aliații săi, inclusiv Transnistria”.

În al doilea rând, spune aşa-numitul deputat, trupele ruse vor rămâne în Transnistria, deoarece „în timpul lui Putin, Rusia nu le va retrage niciodată din Transnistria”.

De asemenea, transnistrenii îşi doresc ca Putin să câștige un nou mandat, sperând că regiunea va fi ajutată în continuare în domeniul economic, social, politic şi diplomatic.

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc în martie 2018, iar campania electorală ar trebui să înceapă în decembrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...