Patru tineri din Moldova au fost salvați din nămeți în munții Gurghiului din România

interventi-dn3-constanta-valu-465×390

Operațiunea de salvare a celor patru moldoveni, care au rămas înzăpeziți cu mașinile în Munții Gurghiului, a avut loc în dimineața zilei de 8 decembrie.

Agerpres anunță că Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș și Serviciul Salvamont Salvaspeo au desfășurat, vineri dimineața, o operațiune de salvare a patru tineri din Republica Moldova, care au rămas înzăpeziți cu mașinile în Munții Gurghiului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mureș, maior Cristian Virag, cei patru tineri, cu vârste între 20 și 24 de ani, la ora 04:00, au rămas înzăpeziți pe DC 135 C, drum comunal pietruit ce face legătura între județele Mureș și Harghita, prin munții Gurghiului, pe care au ajuns la indicațiile GPS-ului.

Cei patru aveau mașini de teren și au rămas înzăpeziți în locul denumit Bafta, în apropierea unei cabane a Direcției Silvice Mureș, pădurarii din zonă acordându-le sprijin până la sosirea pompierilor, pentru a ajunge în zona practicabilă a drumului. Tinerii și-au continuat apoi călătoria prin Munții Gurghiului, fără a necesita îngrijiri medicale.

La operațiune au participat patru angajați ai ISU Mureș, cu o mașină de teren și o autoșenilată, trei angajați ai Serviciului Salvamont, angajați ai Direcției Silvice Mureș și SVSU Ibănești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente