/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ministerul Justiției caută avocați care să reprezinte Moldova în fața unei instanțe în SUA. Detalii

missing
08 decembrie 2017, ora 13:31

Avocații selectați vor trebui să reprezinte Moldova privind o cauză pronunțată în iulie 2000. În comunicatul instituției se menționează că pe 2 iunie 2016, Gater Assets Limited (o companie cu răspundere limitată, organizată în conformitate cu legile Insulelor Virgine Britanice) a iniţiat un litigiu împotriva Republicii Moldova în faţa Curţii Districtuale a Statelor Unite prin care solicită reînnoirea hotărârii judecătoreşti în favoarea reclamantului şi împotriva SC “Gaznabtranzit” SA, SC “Moldovagaz” SA şi statului Republica Moldova, pronunţată pe 14 iulie 2000, prin care s-a dispus la plata prejudiciului, plus dobânda de întârziere.

Cauza are ca obiect reînnoirea hotărârii judecătoreşti din 14 iulie 2000 a Curţii Districtuale a Statelor Unite pentru Districtul Sudic al New York-ului, ce a rezultat din recunoaşterea unei sentinţe arbitrale din 12 noiembrie 1998, în urma arbitrajului administrat de către Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse cu sediul la Moscova, în temeiul unei clauze de arbitraj.

Concursul de selectare a unui cabinet sau birou asociat de avocați, inclusiv avocați străini/companii de avocați străine se va desfășura prin colectarea ofertelor ce vor fi depuse la sediul Ministerului Justiției, MD – 2012, mun. Chişinău, str. 31 August 1989, nr. 82, et. 1, bir. 128. Termenul-limită de recepționare și înregistrare a documentelor este până pe 12 decembrie curent, ora 09.00. Pentru participare la concurs nu se percepe taxă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram