12:22:17 25.04.2024
Stiri

Martin Schulz, propunerea care va SCHIMBA HARTA LUMII. Data la care vor apărea Statele Unite ale Europei. Cine nu e de acord, OUT!

Știri 08.12.2017 12:40 Vizualizări3292 Autor: Ziarul National
Martin Schulz, propunerea care va SCHIMBA HARTA LUMII. Data la care vor apărea Statele Unite ale Europei. Cine nu e de acord, OUT!


Fostul preşedinte al Parlamentului European Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat din Germania, a pledat pentru constituirea Statelor Unite ale Europei până în anul 2025, subliniind că cetăţenii ţărilor europene trebuie să ştie că Europa este o garanţie.

Statele membre ale Uniunii Europene care nu vor accepta acest model constituţional federal vor fi excluse automat din noul Bloc comunitar european, a explicat Martin Schulz joi după-amiază la congresul Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga).

„Trebuie să avem, în sfârşit, curajul de a avansa construcţia Europei (...)”, a declarat Martin Schulz în faţa delegaţilor prezenţi la congresul SPD, potrivit publicaţiei Die Zeit şi postului NTV. „Cetăţenii trebuie să ştie că Europa este asigurarea noastră de viaţă”, a subliniat Martin Schulz.

Ideea constituirii Statelor Unite ale Europei a fost evocată prima dată de social-democraţii germani în anul 1925, iar Martin Schulz ar vrea ca proiectul să se concretizeze în 2025.

Liderul SPD a subliniat că Europa trebuie consolidată pentru a fi învinse partidele de extremă-dreapta din Franţa, Olanda, Finlanda, Danemarca, Austria şi Germania.

Partidul Social-Democrat german trebuie să fie o forţă capabilă să îmbunătăţească vieţile oamenilor, a explicat Martin Schulz. „În contextul globalizării, trebuie să consolidăm Europa", a insistat liderul SPD, pledând pentru reforme ample în sensul aprofundării integrării la nivelul Uniunii Europene.

Cancelarul german, Angela Merkel, s-a delimitat de propunerea fostului ei contracandidat și liderului SPD, Martin Schulz, de creare a „Statelor Unite ale Europei” până în anul 2025, în aceeași zi în care social-democrații germani au votat pentru demararea negocierilor privind formarea unei noi mari coaliții în Germania după criza politica în care cea mai mare putere europeană a intrat luna trecută. Șefa guvernului de la Berlin a subliniat de asemenea că UE trebuie să poată depăși slăbiciunile ce se manifestă de mult timp și să avanseze către o uniune economică și monetară “impermeabilă crizelor”, evocând astfel dezbaterea despre viitorul Uniunii deschisă de Comisia Europeană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md