Mărfuri de peste 230 mii lei, reţinute de vameşi. Erau cumpărate de la ”KM 7” şi aduse prin regiunea transnistreană

Mărfuri în valoare de peste 230 mii lei au fost reţinute săptămâna curentă de echipele mobile ale Serviciului Vamal. Acestea erau cumpărate de la ”KM 7” din oraşul Odessa, fiind aduse prin regiunea transnistreană cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Printre loturile reținute se numără articole vestimentare și de încălțăminte, instrumente de lucru și tehnică de uz casnic, fără acte de însoțire.

Cinci rețineri au fost operate în proximitatea liniei administrative cu regiunea transnistreană, iar cea de-a șasea a avut loc urmare a efectuării controlului vamal la o unitate comercială din Capitală, proprietarul căreia nu le-a putut prezenta vameșilor actele de proveniență pentru bunurile comercializate.

Loturile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, iar persoanele implicate urmează a fi sancționate conform legislației în vigoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.