(FOTO) Finala Europa League din 2019 se va juca la Baku; Unde se va acorda trofeul Champions League

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

UEFA continuă să extindă harta pe care pune evenimentele importante din fotbalul european. După ce a stabilit că în 2018 finala Ligii Campionilor se va juca la Kiev, sezonul următor ultimul act din Europa League merge și mai spre est.

Astfel, Arena olimpică din Baku, capitala Azerbaidjanului, este locul care va găzdui finala ultimului act din a doua competiție europeană intercluburi.

Stadionul a fost inaugurat în 2015, pentru Jocurile Olimpice Europene, costând peste 600 de milioane de dolari. Are o capacitate de aproape 70 de mii de locuri.

În schimb finala Champions League ajunge într-un oraș obișnuit cu astfel de evenimente – Madrid. Se va juca pe Wanda Metropolitano, stadionul celor de la Atletico, inaugurat în 2017. Stadionul are o capacitate de 66 de mii de locuri și a costat 250 de milioane de euro.

Iar finala Supercupei Europei se va disputa pe o altă arenă recent inaugurată de pe Bătrânul Continent – Vodafone Park. Stadionul lui Beșiktaș Instanbul a fost inaugurat în aprilie 2016 și a costat în jur de 120 de milioane de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...