00:38:45 29.03.2024
Stiri

MESAJE // Parlamentul regretă plecarea la cele veșnice a lui Alexandru Moșanu. Cuvinte mari de la un ministru care i-a fost student

Politică 08.12.2017 11:20 Vizualizări2256 Autor: Ziarul National
MESAJE // Parlamentul regretă plecarea la cele veșnice a lui Alexandru Moșanu. Cuvinte mari de la un ministru care i-a fost student Tudor Iovu


Parlamentul Republicii Moldova regretă trecerea în neființă a primului Președinte al Legislativului, Alexandru Moșanu.

Președintele Parlamentului Andrian Candu și corpul de deputați au transmis sincere condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat, se arată într-un comunicat de presă al Legislativului.

„Alexandru Moșanu a fost deputat în Parlament în perioada 1990-1998, iar între anii 1990-1993 a fost Președinte al Parlamentului. A fost un remarcabil istoric, profesor universitar și doctor habilitat în științe istorice, autor al numeroase lucrări științifice. Alexandru Moșanu este deținătorul celei mai înalte distincții a Parlamentului, Medalia Democrației și membru de onoare al Academiei Române. Alexandru Moșanu s-a născut pe data de 19 iulie 1932, în satul Braniște din raionul Râșcani. Să-i fie amintirea vie! Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște!”, se arată în mesajul Parlamentului.

Și ministrul Educației, Cercetării și Culturii, Monica Babuc, și-a exprimat tristețea în legătură cu moartea lui Alexandru Moșanu, care i-a fost profesor la facultate.

„I-am fost studentă, am scris lucrarea de licență la el și, după postuniversitare, am fost invitată de Domnia sa să lucrez alături în cabinetul său de președinte al Parlamentului. Om de o rară integritate morală, intelectual în sensul cel mai profund al acestui cuvânt, înzestrat cu o demnitate rar întâlnită pe la noi, îmbinată cu o modestie devenită proverbială, acest om mi-a marcat viața în cel mai hotărât mod. Plecarea domnului Profesor Alexandru Moșanu lasă un gol imens în inima mea... Veșnică să-i fie pomenirea! Adio, Dascăle drag...”, a scris Monica Babuc pe Facebook.

Amintim că Alexandru Moșanu, unul dintre liderii Mișcării de Eliberare Națională, s-a stins ieri-seară, în apartamentul său, la vârsta de 85 de ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md