/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Călătoriile lui Vladimir Plahotniuc în SUA. Cu cine a mai avut întrevederi liderul PDM

missing
08 decembrie 2017, ora 11:00

Potrivit unui comunicat de presă remis de PDM, Vlad Plahotniuc a discutat cu Pete Olson despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-americane și despre activizarea dialogului strategic dintre SUA și Republica Moldova. „Congresmanul republican a spus că este pentru el o onoare și o satisfacție să fie președintele grupului de prietenie cu Moldova. El și-a exprimat în același timp susținerea pentru eforturile Moldovei de a combate amenințările la securitatea națională, inclusiv cele care vin din partea Federației Ruse”, se arată în mesaj.

La întâlnirea cu congresmanul Olson, Vlad Plahotniuc a fost însoțit de vicepreședintele PDM Andrian Candu și de președintele PPEM Iurie Leancă.

Reamintim că, Vlad Plahotniuc a fost dat în urmărire internațională de Comitetul de Anchetă rus sub acuzația de tentativă de omor. Potrivit Interfax, Comitetul Investigativ rusesc l-a pus sub acuzare pe Plahotniuc în contumacie în baza unui articol din Codul penal referitor la tentativă de omor din motive de ură. Secretarul de presă al judecătoriei de district Basmanîi, Iunona Țariova, a spus că Plahotniuc ar fi fost plasat o listă „internațională” de persoane date în căutare. Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a declarat că anunțul de la Moscova este o încercare de intimidare datorată politicii externe a Chișinăului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram