Actualitate

Rusia este FOARTE ÎNGRIJORATĂ, din cauza deciziei lui Donald Trump: Ce decizii s-au luat la Moscova

„Moscova este foarte îngrijorată de decizia anunţată la Washington’, a afirmat Ministerul de Externe rus într-un comunicat, adăugând că se teme de consecinţe grave pentru întreaga regiune, scrie agerpres.ro.

„O soluţionare corectă şi sigură a conflictului israeliano-palestinian trebuie realizată pe o bază juridică internaţională, ţinând seama de rezoluţiile Consiliului de Securitate şi ale Adunării Generale a ONU, care prevăd soluţionarea tuturor aspectelor legate de statutul final al teritoriilor palestiniene, inclusiv problema delicată a Ierusalimului, în cadrul negocierilor directe israeliano-palestiniene’, a mai spus ministerul rus.

„Facem apel la toate părţile implicate să dea dovadă de reţinere şi să renunţe la acţiuni necontrolate’, a adăugat ministerul rus, cerând totodată discutarea chestiunii ‘accesului liber al tuturor credincioşilor la locurile sfinte ale Ierusalimului’.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a declarat de asemenea ‘îngrijorat’ de urmările anunţului preşedintelui american. ‘Noi credem că această decizie nu contribuie cu nimic la progresul reglementării situaţiei în Orientul Mijlociu, ci, dimpotrivă, conduce aşa cum vedem la diviziuni în cadrul comunităţii internaţionale’, le-a spus el jurnaliştilor.

Rusia, membru al Consiliului de Securitate al ONU şi al Cvartetului pentru Orientul Apropiat, susţine o ‘existenţă sigură şi paşnică a Israelului în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internaţional, precum şi realizarea speranţelor poporului palestinian prin crearea unui stat independent propriu’, a mai spus Ministerul de Externe rus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *