Dodon, împotriva inaugurării Oficiului de Legătură NATO la Chişinău: Prilej de îngrijorare şi riscuri sporite pentru securitatea naţională

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deschiderea la Chișinău a Biroului de Legătură al NATO constituie un prilej de mare îngrijorare, iar graba cu care Guvernul Republicii Moldova acționează în acest sens comportă riscuri sporite pentru securitatea națională a statului. Aceasta este opinia preşedintelui ţării Igor Dodon, tot el comandant suprem al Forţelor Armate.

Şeful statului a comentat pe Facebook azi, când la Chişinău urmează a fi deschis Oficiul de Legătură NATO, cu participarea premierului Pavel Filip, că „această activitate distructivă a Guvernului și a majorității parlamentare, nu are menirea să consolideze suveranitatea, integritatea teritorială și independența Republicii Moldova”.

„După cum am declarat anterior, problemele de importanță majoră, cum ar fi cele ce țin de intensificarea colaborării cu blocurile militaro-politice, trebuie să fie supuse unor largi discuții în cadrul societății. Tendința poporului moldovenesc de a menține neutralitatea statului contribuie la stabilirea unui climat pașnic atât în țară, cât și peste hotarele ei. Scopul nostru este ca Republica Moldova să fie un stat dezvoltat, democratic, stabil și unit”, s-a mai exprimat Igor Dodon pe reţeaua de socializare.

Evenimentul de inaugurare a Oficiului de Legătură NATO la Chişinău are loc cu începere de la ora 10:00. Tot atunci, socialiştii au organizat un miting de protest în faţa imobilului în care, la unul dintre etajele superioare, este sediul noului oficiu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...