Oficiul de legătură al NATO, inaugurat la Chișinău// VIDEO

Oficiul de legãturã al NATO este inaugurat astăzi, 8 decembrie, la Chișinãu, la ceremonia de deschidere fiind prezent şi secretarul general-adjunct al Alianței Nord Atlantice Rose Gottemoeller.

Oficiul de Legătură NATO de la Chişinău va unul civil și nu militar, va avea statut de reprezentanţă diplomatică, în cadrul căreia vor activa experţi civili din statele-membre şi partenere NATO.

Noul Oficiu va facilita cooperarea pe linie bilaterală, inclusiv procesul de implementare a proiectelor cu sprijinul Alianţei.

De notat că acordul privind înfiinţarea Oficiului de Legătură NATO a fost semnat la 29 noiembrie 2016, cu prilejul vizitei la Cartierul General NATO a premierului Pavel Filip şi a întrevederii cu Secretarul General NATO Jens Stoltenberg

Parlamentul de la Chișinău a ratificat Acordul privind Oficiul de legătură al NATO la 9 decembrie 2016.

Ceremonia de inaugurare va avea loc pe fondul unor proteste organizate de Partidul Socialiştilor în faţa noului oficiu, dar şi a criticilor aduse de preşedintele Igor Dodon , care a declarat că  deschiderea la Chișinău a Oficiului lui de Legătură al NATO constituie un prilej de mare îngrijorare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.