16:22:55 28.03.2024
Stiri

Eforturile R. Moldovei de a combate AMENINŢĂRILE la securitatea naţională au fost discutate de Plahotniuc cu liderul Grupului de Prietenie SUA – Moldova din Camera Reprezentanţilor

Politică 08.12.2017 09:52 Vizualizări1351 Autor: Ziarul National
Eforturile R. Moldovei de a combate AMENINŢĂRILE la securitatea naţională au fost discutate de Plahotniuc cu liderul Grupului de Prietenie SUA – Moldova din Camera Reprezentanţilor


Liderul Coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu congresmanul republican de Texas Pete Olson, care este şi lider al Congressional Moldova Caucus – grupul parlamentar de prietenie SUA-Moldova, lansat în iulie curent.

Potrivit unui comunicat de presă al PD, Vlad Plahotniuc a discutat cu Pete Olson despre consolidarea relaţiilor bilaterale moldo-americane şi despre activizarea dialogului strategic dintre SUA şi R. Moldova.

Congresmanul republican a spus că pentru el este o onoare şi o satisfacţie să fie preşedintele grupului de prietenie cu R. Moldova. El şi-a exprimat în acelaşi timp susţinerea pentru eforturile R. Moldova de a combate ameninţările la securitatea naţională, inclusiv cele care vin din partea Federaţiei Ruse.

De asemenea, liderul democraților a afirmat interesul Coaliţiei de guvernare în strângerea legăturilor cu partenerii americani, menţionând nevoia dezvoltării relaţiilor economice, dar şi a dialogului pe probleme de securitate regională. „La fel ca şi în întâlnirile cu ceilalţi membri ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor din SUA, Vlad Plahotniuc a explicat progresele Moldovei pe calea reformelor şi a accentuat dorinţa conducerii ţării de a continua parcursul european”, se mai arată în comunicat.

„Moldova vrea să fie un partener credibil pentru Occident şi vrea să aibă parte de bunăstarea care există în ţările vestice. De aceea am făcut şi vom continua să facem reforme şi să modernizăm instituţiile ţării”, a spus preşedintele PD.

La întâlnirea cu congresmanul Olson, Vlad Plahotniuc a fost însoţit de vicepreşedintele PD Andrian Candu şi de preşedintele PPEM Iurie Leancă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md