Patru tineri din Moldova, la un pas de îngheţ în Munţii Gurghiului din România. Operaţiune de salvare în această dimineaţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru tineri din Republica Moldova au rămas înzăpeziţi cu mașinile în Munții Gurghiului. Tinerii cu vârste între 20 și 24 de ani, au anunțat, la ora 4:00, faptul că au rămas înzăpeziți pe DC 135 C, drum comunal pietruit ce face legătura între județele Mureș și Harghita, prin munții Gurghiului, pe care au ajuns la indicațiile GPS-ului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș și Serviciul Salvamont Salvaspeo au desfășurat, vineri dimineața, o operațiune de salvare a celor patru tineri moldoveni. Purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, maior Cristian Virag, a spus că cei patru aveau mașini de teren și au rămas înzăpeziți în locul denumit Bafta, în apropierea unei cabane a Direcției Silvice Mureș, pădurarii din zonă acordându-le sprijin până la sosirea pompierilor, pentru a ajunge în zona practicabilă a drumului.

Tinerii și-au continuat apoi călătoria prin Munții Gurghiului, fără a necesita îngrijiri medicale.

La operațiune au participat patru angajați ai ISU Mureș, cu o mașină de teren și o autoșenilată, trei angajați ai Serviciului Salvamont, angajați ai Direcției Silvice Mureș și SVSU Ibănești.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...